17. februára 2012

Grilovaná zmes

2 hovädzie steak á 150 g., 2 ks kuracích pŕs., 2 bravčové rezne z karé á 120 g., 80 g tvrdého syra., 2 plátky šunky., 4 ks klobásy na grilovanie.,
Marináda: 1,5 dl bieleho vína., 1 lyžička mletého čierneho korenia., 2 lyžice horčice., 1 lyžička grilovacej zmesi., 2 roztlačené strúčiky cesnaku., 4 lyžice oleja., soľ.,
Hovädzie mäso jemne naklepeme opakom noža, kuracie prsia prekrojíme na hrubé rezne a bravčové karé narežeme tak, aby vzniklo vrecko, do ktorého vložíme polovicu plátky šunky a syra a okraje spevníme špáradlami. Všetko mäso vložíme do vhodnej nádoby na marinovanie, zalejeme marinádou a necháme na chladnom mieste aspoň 1 hodinu postáť. Mäso vyberieme, uložíme na rozohriaty gril a z oboch strán grilujeme po 4 minúty. Čas grilovania záleží od hrúbky mäsa. Asi 2 minúty pred ukončením pridáme klobásy, natrieme marinádou alebo len olejom a ugrilujeme.
Marináda: Všetky suroviny spolu zmiešame a podľa chuti osolíme.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára