5. februára 2012

Perníková torta

50 g hrozienok., 2 lyžice rumu., 220 g hladkej múky., 1 prášok do pečiva., 120 g hnedého cukru., 2 lyžičky perníkového korenia., 2 lyžice kandizovanej pomarančovej kôry., 3 vajcia., 350 ml kyslej smotany., 100 g masla., olej na vymastenie a hrubú múku na vysypanie formy., 
Poleva 100 g čokolády na varenie, 50 g stuženého tuku., 
Hrozienka namočíme do rumu. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, cukor a perníkové korenie. Do múčnej zmesi zapracujeme hrozienka, nadrobno nasekanú kôru, vajcia a smotanu. Do masy nakoniec pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a všetky suroviny dôkladne premiešame. Tortovú formu vymastíme olejom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení odstránime formu a tortu necháme vychladnúť na mriežke. Čokoládu a tuk rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a polevou rovnomerne polejeme vychladnutú tortu.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára