12. februára 2012

Slovenské fondue

1 stredne veľký okrúhly chlieb., 250 ml šľahačkovej smotany., 200 g taveného syra., 1 malú zelenú papriku., 200 g slaniny., pažítku., morskú soľ., mleté čierne korenie., 
Z bochníka zrežeme vrch a vydlabeme striedku. Slaninu pokrájame nadrobno, opečieme na panvici. Smotanu zmiešame so syrom, slaninou, s nadrobno pokrájanou paprikou a nasekanou pažítkou. Ochutíme korením a podľa potreby posolíme. Zmes vlejeme do vydlabaného chleba, prikryjeme chlebovou "pokrievkou". Položíme na plech, okolo chleba poukladáme na menšie kúsky natrhanú striedku, ktorú polejeme masťou zo slaniny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov C asi 10 minút.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára