8 kuracích stehien., 4 staršie žemle., 100 ml hydinového vývaru., 100 g údeného vareného mäsa., 50 g olúpaných mandlí., 3 vajcia., 10 plátkov slaniny., soľ., 50 g masla., petržlenovú vňať., olej.,
Žemle nakrájame na kocky a zalejeme vývarom. Slaninu nakrájame na pásiky a opečieme na malom množstve oleja. Pridáme nadrobno pokrájané údené mäso, nasekané mandle, vyžmýkané žemle, vajcia. Osolíme a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Stehná umyjeme v studenej vode a osušíme. Pomocou prstov na jednej strane stehien oddelíme kožu od mäsa a do vzniknutej kapsy vložíme plnku. Kapsu zaistíme špáradlami. Osolíme a preložíme do pekáča. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Počas pečenia podlievame vodou alebo vývarom. Pred dopečením na mäso uložíme vločky masla. Po upečení vyberieme. Stehná podávame s ryžou, kompótom alebo zemiakovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára