2 bravčové kolená., 1kg pliecka s kožou., 2 l vody., soľ., 10 strúčikov cesnaku., 1 lyžicu majoránu., 10 zrniek čierneho korenia., mleté čierne korenie., vrecko na tlačenku.,
Umyté, očistené kolená aj pliecko dáme do väčšieho hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, 5 strúčikov cesnaku a korenie. Varíme na miernom ohni asi dve a pol hodiny. Uvarené mäso vyberieme, vykostíme. Chudé mäso pokrájame na malé kúsky, ostatné aj s kožou pomelieme. pridáme zvyšný roztlačený cesnak, soľ, mleté korenie i majorán. Do zmesi nalejeme asi 3/4 l vývaru a dobre ju premiešame. Vrecko na tlačenku (alebo pevnejšie mikroténové vrecko) naplníme, dobre uzavrieme a uložme do hlbšej nádoby. Tlačenku zaťažíme a odložíme odstáť do chladu na 24 hodín.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára