8. februára 2012

Tekvicová polievka so šošovicou a orechmi

100 g masla., 300 g tekvicovej dužiny., hrsť červenej šošovice., soľ., trochu karí korenia., hrsť vlašských orechov., trochu olivového oleja.,
Maslo rozpusťte, poprášte karí korením a zľahka osmažte. Pridajte tekvicu, nakrájanú na kúsky. Krátko osmažte, zalejete asi litrom vody, pridajte šošovicu, jemne osoľte a varte asi 20 minút na miernom plameni, až šošovica i tekvica zmäknú Občas premiešajte a tekvicu počas varenia roztáčajte vareškou, aby bola polievka hladká, pokiaľ chcete, môžete ju aj rozmixovať ponorným mixérom. Podávajte pokvapkané olejom a posypané nasucho opraženými orechmi.
Chuť polievky bude ešte lepšia, ak tekvicu najprv opečiete v rúre cca 20 minút na troche masla alebo olivového oleja.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára