7. februára 2012

Moravský vrabec so špenátom

600 g bravčového bôčika., 2 cibule., 4 strúčiky cesnaku., soľ., mleté čierne korenie., 2 lyžičky rasce., 2 lyžičky hladkej múky., vývar., 
Smotanový špenát: 1 cibuľa., 1 - 2 lyžice oleja., 250 ml smotany., soľ., mleté čierne korenie.k, 500 g listového špenátu., 3 strúčiky cesnaku.,
Mäso očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu s cesnakom ošúpeme a nasekáme na drobno. Všetko vsypeme do pekáča, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a podlejeme trochou vody. Mäso necháme v rúre dusiť. Keď je mäso už mäkké, výpek zlejeme a v hrnci ho vyrestujeme na tuk. Poprášime ho múkou a rozriedime vývarom. Šťavu asi 15 minút povaríme. Nakoniec ju prepasírujeme a dochutíme soľou a korením. Vložíme mäso a všetko spoločne prehrejeme. Cibuľu ošúpeme, nasekáme na drobno a necháme zosklovatieť na oleji. Prilejeme smotanou, osolíme ju, okoreníme a necháme prejsť varom. Do smotany vložíme špenát a pridáme prelisovaný cesnak. Všetko varíme do zhustnutia. Podávame k mäsu a s knedľami.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára