6. februára 2012

Huspenina s vajíčkom

4 bravčové paprčky., 4 kusy bravčovej kože., kus bravčovej hlavy., 5 lyžíc octu., 2 vajcia., 1 zeler., 1 mrkva., 1 cibuľa., 3 viazaničky petržlenovej vňate., 3 strúčiky cesnaku., 1 plátok citróna., 3 bobkové listy., celé čierne korenie., 
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať o 5 cm. Po hodine varenia pridáme nakrájaný zeler a mrkvu, petržlenovú vňať, neolúpanú cibuľu, cesnak, celé čierne korenie, bobkové listy a plátok citróna. Všetko spolu varíme ešte 1 hodinu, kým mäso , nezmäkne. Odložíme z ohňa, prilejeme 3 lyžice studenej voda a počkáme, kým sa vývar nevyčistí. Potom mäso vyberieme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Z vychladnutého vývaru odstránime usadený tuk, vývar precedíme cez látku, nalejeme na mäso a odložíme do chladničky.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára