1 hlávku šalátu., 1 uhorku., 2 paradajky., 1/4 kg slaného ovčieho syra., 15 dkg čiernych olív., 2 červené cibule., 1 zväzok oregana., 2 vajcia., olivový olej., vínny ocot., mleté čierne korenie., soľ.,
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a posekáme úplne nadrobno. Očistíme šalát, uhorku a paradajky umyjeme a pokrájame. Ošúpeme cibule a jednu pokrájame na rezance, druhú nasekáme nadrobno. Na marinádu vymiešame olej, ocot, soľ., mleté čierne korenie a nadrobno posekanú cibuľu., Na tanier pripravíme šalátové listy, uhorku, paradajky, na rezance pokrájanú cibuľu a čierne olivy. Posypeme lístočkami oregana. Ovčí syr pokrájame na malé kúsky a poukladáme na šalát. Potom polejeme šalát marinádou a posypeme nadrobno posekaným vajcom. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára