7. februára 2012

Špagety s lososom a citrónovou omáčkou

400 g špagiet., soľ., 300 g filetovaného lososa., 1 zväzok kôpru., 4 žĺtky., nastrúhanú kôru z 1 citróna., 1 PL citrónovej šťavy., 4 PL bieleho vína., 1 KL cukru., čierne korenie., 120 g masla (vychladnutého).,
Špagety uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame najskôr na pásiky, potom na menšie kúsky. Kôpor opláchneme, osušíme a nasekáme najemno . V hrnci metličkou rozmiešame žĺtky spolu s citrónovou kôrkou a šťavou, bielym vínom, cukrom, soľou a čiernym korením. Potom na miernom ohni vyšľaháme hustejší krém. Dobré vychladené maslo nakrájame na kocky a postupne ich vmiešame do omáčky. Primiešame kôpor a omáčku prípadne dokoreníme a dosolíme. Špagety scedíme a neodkvapkané ich dáme naspäť do hrnca. Do špagiet opatrne vmiešame kúsky lososa a 3 minúty opatrne miešame. Špagety s lososom podávame spolu s citrónovou omáčkou. 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára