4 hrušky., 2 lyžice citrónovej šťavy., 1 cibuľa., 4 lyžice masla., 400 g dlhozrnnej ryže., 1 l zeleninového vývaru., 250 g plesňového syra (napr. Niva)., majorán., soľ., mleté čierne korenie.,
Umyté hrušky rozštvrtíme, zbavíme jadier, polovicu hrušky nakrájame na plátky a druhú polovicu na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby hrušky nezhnedli. Hrušky vložíme do hrnca s vodou a krátko povaríme. Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme umytú ryžu a krátko orestujeme. Za stáleho miešanie prilievame vývar a ryžu uvaríme do mäkka. Do mäkkej ryže primiešame na kocky nakrájané uvarené hrušky. Dve tretiny rozdrobenej Nivy pridáme do rizota spolu s majoránom. Okoreníme, prisolíme. Rizoto rozdelíme na taniere, ozdobíme plátkami hrušiek, posypeme zvyškom rozdrobenej Nivy a majoránom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára