13. februára 2012

Čokoládový krém

100 g horkej čokolády., 50 ml mlieka., 3 žĺtky., 70 g práškového cukru., 300 ml šľahačkovej smotany., ovocie na ozdobenie (sezónne alebo kompót).,
Nad parou zohrejeme na malé kúsky polámanú čokoládu, pridáme mlieko a spolu prehrejeme. Žĺtky s cukrom vymiešame a pridáme k zmäknutej, trochu vychladnutej čokoláde. Všetko spolu riadne premiešame. Všetko spolu riadne premiešame. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju primiešame k čokoládovej hmote. Hotový krém rozdelíme do pohárov a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou, čokoládou a ovocím podľa sezóny alebo kompótom.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára