13. februára 2012

Citrónové linecké kolieska

210 g hladkej múky., 140 g masla alebo Hery., 70 g práškového cukru., 2 žĺtky., 1 lyžičku vanilínového cukru., 2 lyžičky citrónovej šťavy., 
Poleva: 100 g bielej čokoládovej polevy., 30 - 40 g stuženého pokrmového tuku., potravinársku farbu.,
Preosiatu múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme na malé kocky pokrájaný studený tuk, žĺtky lyžičku postrúhanej citrónovej kôry a 2 lyžičky citrónovej šťavy. Rýchlo vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a na dve hodiny dáme do chladu odpočinúť. Cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku 2 - 3 mm. Vykrojíme kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 175 stupňov C pečieme asi 10 minút. Upečené kolieska spojíme citrónovým alebo marhuľovým džemom, ktorý ochutíme citrónovou šťavou. Nakoniec koláčiky ozdobíme bielou čokoládovou polevou.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára