16. februára 2012

Jahňací špíz s citrónom

600 g jahňacieho stehna., 1/2 lyžičky soli., 1 lyžička grilovacieho korenia., 2 lyžice oleja., 1 dl bieleho vína., 1 citrón., 1 zväzok mladej cibuľky., 8 lístky šalvie.,
Jahňacie mäso pokrájame na väčšie kocky a dáme do misy. Soľ, grilovacie korenie, olej a víno zmiešame, vylejeme na mäso, premiešame a necháme na chladnom mieste 2 hodiny marinovať. Mladú cibuľku očistíme, citrón umyjeme pod tečúcou vodou, pokrájame na kolieska šalviové listy umyjeme a osušíme. Na grilovanie ihly striedavo napichujeme marinované mäso, kolieska citróna, cibuľku a šalviu. Špízy uložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Počas pečenia otáčame a polievame výpekom.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára