5. februára 2012

Zemiakový šalát

6 väčších zemiakov., 1 malý alebo 1/2 veľkého zeleru., 2 mrkvy., 3 petržleny., 3 vajcia., jedna konzerva sterilizovaného hrášku., sterilizované sladkokyslé uhorky., fľaša majonézy., horčica., soľ., čierne korenie., 
Zemiaky umyte, uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Vajcia uvarte natvrdo, cibuľu sparte vriacou vodou (aby v šaláte nekvasila) a v osolenej vode uvarte koreňovú zeleninu (zeler., mrkvu, petržlen). Ošúpte zemiaky a spolu s koreňovou zeleninou a vajcami všetko pretlačte cez drôtenú mriežku. Pridajte odkvapkaný hrášok, trochu horčice, na kocky pokrájané sterilizované uhorky, cibuľu, majonézu (množstvo voľte tak, aby šalát nebol ani hustý ani riedky). Osoľte mierne okoreňte a nechajte šalát do druhého dňa v chlade "dozrieť".

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára