7. februára 2012

Losos s pikantnou kôrkou z korenia

4 hrubšie plátky lososa., 8 stredne veľkých zemiakov., 2 stredné zelery., 4 KL drveného zeleného korenia., 5 - 6 PL masla., 2 dcl mlieka., 8 PL smotany na varenie., 1/2 KL mletého korenia., muškátový oriešok., 1 KL citrónovej šťavy., soľ., 
Plátky lososa umyte, osušte a osoľte. Obaľte v posekanom zelenom korení, dôkladne pritlačte, aby pri opekaní neodpadlo. Opekajte na horúcom masle 7 - 10 minút z každej strany. Vyberte a udržujte teplé. Zemiaky a zeler ošúpte, pokrájajte a spolu uvarte v slanej vode domäkka. Sceďte a roztlačte ako na zemiakovú kašu, prilejte mlieko prevarené so smotanou a ušľahajte na hladkú kašu. Osoľte, ochuťte korením a muškátovým orieškom. Plátky lososa podávajte na tanieroch obložené zemiakovo-zelerovou kašou a ľubovoľnou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára