27. februára 2012

Tvarohový sypaný hrnčekový koláč

2 hrnčeky hladkej múky., 2 hrnčeky hrudkového tvarohu., 1 hrnček kyslej smotany., 1 hrnček roztopeného masla., 1/2 hrnčeka práškového cukru., 1/2 hrnčeka kryštálového cukru., 1 kypriaci prášok do pečiva., 2 vanilkové cukry., 2 vajcia., citrónová kôra., maslo na vytretie plechu.,
V miske zmiešame hladkú múku, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor a eden vanilkový cukor. V druhej miske zmiešame tvaroh, kryštálový cukor, jeden vanilkový cukor a postrúhanú kôru z jedného citróna. Plech na pečenie potrieme hrubou vrstvou masla. Na dno plechu rovnomerne nasypeme polovicu múkovej zmesi. Na ňu potom rovnomerne vysypeme tvarohovú hmotu. Na tvaroh zas nanesieme kyslú smotanu. Napokon nasypeme zvyšok múkovej zmesi. Po celej poslednej vrstve potom vylejeme roztopené maslo a nakoniec rozšľahané vajcia. Tvarohový sypaný koláč pečieme v rúre pri teplote približne 180 stupňov C.


    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára