17. februára 2012

Špargľa s pečeným mäsom

1 kg špargle., 1 lyžička cukru., 1 citrón., 600 g bravčovej krkovičky., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., rasca., 1 cibuľa., 
Špargľu očistíme, ošúpeme, odstránime tvrdé časti a vložíme do vriacej osolenej vody. Pridáme cukor, 2 lyžice citrónovej šťavy a miernym varom varíme 10 minút. Scedíme a uložíme na teplom mieste. Bravčové mäso solíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme rascou a uložíme do pekáča. Podlejeme trochou vody a prikryté pečieme 40 minút. Počas pečenia polievame výpekom. Mäso odkryjeme, posypeme mletou červenou paprikou, odložíme očistenou pokrájanou cibuľou a odkryté pečieme 20 minút. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na plátky a podávame so špargľou a ľubovoľnou prílohou.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára