9. februára 2012

Hubovník

400 g húb., 2 žemle., 3 vajcia., 1 - 2 strúčiky cesnaku., mlieko., krupicu., petržlenovú vňať., mleté čierne korenie., soľ., 
Huby očistíme, pokrájame na plátky a do mäkka podusíme na lyžici masla. Potom ich jemne osolíme a okoreníme. Žemle pokrájame na kocky a zalejeme troškou mlieka. V mise vymiešame 50 g masla, pridáme žĺtky, vyžmýkané žemle, udusené huby posekanú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak a podľa chuti ešte prisolíme. Nakoniec jemne vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Ak treba, masu zahustíme krupicou. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy, navrch poukladáme pár kôpok masla a v strede vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Hubovník podávame s čerstvou zeleninou.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára