6. februára 2012

Mozzarella nakladaná s korením

600 g koktailových rajčiakov., 1 červenú čili papričku., 6 strúčikov cesnaku., 1 PL octu., 2 PL cukru., 2 KL soli., 1 viazaničku bazalky., 1 viazaničku oregana., 1 viazaničku tymianu., 300 g mozzarelly., 1 PL pestrého celého korenia., 
Koktailové rajčiaky umyjeme a popicháme drevenou špajľou. Umytú čili papričku rozpolíme, zbavíme jadierok a pokrájame na kúsky. Strúčiky cesnaku ošúpeme. Asi 250 ml vody prevaríme s octom, so strúčikmi cesnaku,s cukrom a so soľou. Bylinky umyjeme, osušíme a lístky otrháme. Mozzarellu dáme odkvapkať a rozštvrtíme. Do 2 l zaváraninového pohára so skrutkovacím viečkom naložíme rajčiaky, čili papričku, mozzarellu a bylinky a zalejeme korenistým nálevom. Napokon pridáme celé korenie a necháme vychladnúť. Pohár zatvoríme a dáme na 12 hodín odležať do chladničky.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára