8. februára 2012

Kelové vtáčky

1 kel., soľ., 3 lyžice masti., 1 cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 1 vajce., mleté čierne korenie., 2 lyžice kečupu., 100 g slaniny., 200 g salámy., 250 g uvarenej ryže., bylinky na ozdobu.,
Kel rozoberieme na jednotlivé listy a opláchneme. Listy vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme asi 10 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice masti, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajce, soľ, korenie, kečup, nadrobno nakrájanú slaninu i salámu a prisypeme uvarenú ryžu. Všetko premiešame a krátko orestujeme. Ryžovú zmes rozdelíme na kelové listy. Opatrne zvinieme a previažeme niťou. V pekáči rozohrejeme zvyšnú masť, vložíme závitky a pečieme asi 45 minút pri 180 stupňov C. Počas pečenia vtáčky podľa potreby podlievame vodou a polievame vypečenou šťavou. Podávame so zemiakovou kašou a ozdobíme bylinkami.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára