15. februára 2012

Pangasius zo Švédska

1/2 kg pangasia (alebo inej bielej vykostenej ryby)., 6 stredne veľkých zemiakov., 2 mrkvy., 1/2 väčšieho póru., 2 kyslé smotany,. za hrsť nadrobno nakrájanej pažítky., za hrsť nakrájaného kôpru., 20 dkg tvrdého syra., korenie na ryby., drvenú rascu., soľ., čierne mleté korenie., maslo., 
Pekáč vymažeme maslom, na dno poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky, osolíme, posypeme rascou. Na panvici na masle opražíme nastrúhanú mrkvu s pórom. Túto zmes uložíme na zemiaky. Rybu posypeme korením na ryby, rascou a položíme na zmes mrkvy s pórom do zapekacej misy. Dáme zapiecť do rúry na 15 minút na 200 stupňov C. Medzitým si pripravíme omáčku z 2 kyslých smotán, kôpru a pažítky (môžete použiť akúkoľvek inú bylinku, napr. petržlen, bazalku), trochu soli a korenia. Nastrúhame si syr. Po 15 minútach vyberieme pekáč z rúry, omáčku nalejeme na rybu a zasypeme syrom. Dopečieme dozlatista.
      

1 komentár: