4. januára 2013

Domáca kapustnica

1 kg kyslej kapusty., 1 kg údených rebierok., 250 g údenej klobásy., 250 ml mlieka., 60 g cibule., 50 g údenej slaniny., 3 strúčiky cesnaku., 1 kyslú smotanu., červenú mletú papriku. čierne mleté korenie., čierne celé korenie., bobkový list., sušené huby (hrsť).,
V dvoch litroch vody uvaríme údené rebierka domäkka. Dôkladne prepláchneme kapustu, aby nebola príliš kyslá. Nadrobno pokrájame cibuľu, huby namočíme do mlieka, pretlačíme cesnak. Ak sú rebierka mäkké, pridáme do vývaru najskôr kapustu, potom cibuľu huby cesnak, bobkový list a korenie (celé i mleté). Varíme cca 25 minút a dáme pozor, aby sa nám kapusta nerozvarila. Medzitým pokrájame na kolieska údenú klobásu a na drobné kocky údenú slaninu. Tesne pred dovarením pridáme do polievky nakrájanú klobásu i slaninu, dochutíme ju červenou paprikou a necháme prejsť varom. Pred podávaním ozdobíme každý tanier kapustnice lyžicou kyslej smotany.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára