4. januára 2013

Tradičná kapustnica

1,5 kg kyslej kapusty., 600 g bravčového pliecka., 600 g hovädzieho mäsa (predné)., 300 g klobásy (suchá)., 150 ml mlieka, 100 g húb. 3 l kuracieho bujónu., 3 cibule., 3 PL červenej mletej papriky., 1 čili papričku., čierne celé korenie. bobkový list., olej., soľ.,
Vo väčšom hrnci speníme na rozpálenom oleji nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky pokrájané hovädzie mäso, dva bobkové listy, čierne korenie a všetko spolu pomaly dusíme. Do väčšej misky nalejeme mlieko, do ktorého namočíme huby. Keď hovädzina zmäkne, pridáme k nej na kocky nakrájané bravčové pliecko. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme, až kým je bravčovina polomäkká. Potom k mäsu pridáme mletú červenú papriku a huby. Mäso ďalej dusíme na miernom ohni. medzitým si v ďalšom hrnci uvaríme kurací bujón a premyjeme kapustu, aby nebola píliš kyslá. Keď je mäso už takmer mäkké, pridáme k nemu kyslú kapustu, dobre zmiešame a zalejeme horúcim bujónom. Pomaly varíme, aby sa kapusta nerozvarila. Po cca 30 minútach ju dochutíme soľou a čili papričkou. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a kapustnicu odstavíme.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára