16. januára 2013

Mäsová zmes s kokosovou ryžou

250 g kuracích pŕs., 150 g bravčového mäsa zo stehna., 150 g morčacích pŕs., olej., 150 g póru., 1 žltá paprika., 250 g bielej kapusty., 100 g šampiónov., soľ., mleté čierne korenie., 3 PL sójovej omáčky.,  PL pomarančovej šťavy., 2 PL suchého bieleho vína., 200 g ryže., 200 ml mlieka., 200 ml vody., 5 PL strúhaného kokosu., 2 PL masla.,
Mäso nakrájame na plátky, vyklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Mäso postupne, podľa jednotlivých druhov, opražíme za stáleho miešania na olej a vyberieme. Zeleninu a huby očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Vložíme do výpeku z mäsa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 10 minút. Potom zalejeme sójovou omáčkou rozmiešanou s pomarančovou šťavou a vínom, pridáme mäso, premiešame a ešte podusíme. Ryžu umyjeme. Do hrnca vlejeme mlieko, vodu, vsypeme ryžu, strúhaný kokos, posolíme a za stáleho miešania necháme zovrieť. Potom za občasného premiešania varíme asi 15 minút domäkka. Do hotovej ryže vmiešame maslo. Mäso podávame s kokosovou ryžou.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára