6. januára 2013

Mäso na víne

800 g bravčového karé bez kosti., soľ., mleté čierne korenie., olej., 100 ml suchého bieleho vína., 1 lyžica horčice., 2 cibule., 20 g masla., 300 g čerstvých húb (kuriatka, kozáky., šampiňóny., dubáky)., 200 ml šľahačkovej smotany., petržlenov vňať.,
Mäso umyjeme, sušíme, odblaníme a nakrájame rezne. Mierne ich naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozohriatom oleji. Potom mäso podlejeme vínom, pridáme horčicu, rozmiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na rozohriatom masle. Pridáme očistené, na plátky nakrájané huby, posolíme a pri miernej teplote udusíme domäkka. Mäkké mäso zalejeme smotanou, pridáme huby a neprikryté spolu dusíme ešte 5 minút. Podľa potreby dochutíme soľou a posekanou petržlenovou vňaťou. 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára