27. januára 2013

Rokfortové tortičky

balíček toustového chleba., téglik nátierkového masla., 250 g nivy., mleté biele korenie., soľ., 50 g  mandľových lupienkov., 2 PL mlieka alebo bieleho jogurtu., na ozdobu cherry paradajky, zelené vňate., podľa možností drobné jedlé kvietky (sedmokrásky., fialky., drobnokveté sirôtky atď).,
V miske zmiešajte nátierkové maslo s jemne postrúhanou nivou. Podľa chuti nátierku osoľte a pridajte korenie. Toustový chlieb spojte po troch plátkoch nátierkou a pritlačte. Vykrojte kolieska v priemere asi 4 cm alebo na kocky s hranou asi 4 cm. Asi 2 lyžice nátierky odložte a rozmiešajte ju s mliekom alebo jogurtom, touto riedkou nátierkou natrite bok tortičiek a obaľte ich v nasucho opečených mandľových lupienkoch. Postavte ich na tanier. Zbytok nátierky dajte do cukrárskeho sáčku a na každú tortičku robte čiapočku. Ozdobte zelenou vňaťou, polovičkou cherry paradajky a kvetinou.

      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára