20. januára 2013

Plnené čokoládové srdiečka


100 g hladkej múky., 1 zarovnaná PL kakaa., 40 g práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na náplň: 1/3 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker., 30 g zmäknutého masla., 1 zarovnaná KL práškového cukru., ½ KL Vanilkovej arómy Dr.Oetker
Na ozdobenie: 3/4 balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker., 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker., cukrové zdobenie Dr.Oetker (napr. Dúhové guľôčky Dr.Oetker)
Ešte potrebujeme: plech na pečenie., papier na pečenie., vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø asi 4 cm)
Na prípravu cesta preosejeme do misy múku a kakao. Pridáme cukor, vanilínový cukor, maslo alebo margarín a všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto postupne vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkou vykrojíme 30 srdiečok, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Srdiečka stiahneme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne rozpustíme svetlú polevu podľa návodu na obale. Maslo, práškový cukor a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame 1/3 rozpustenej polevy, zvyšok polevy necháme vo vodnom kúpeli, aby poleva nestuhla. Vždy 2 srdiečka zlepíme náplňou. Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Srdiečka ozdobíme tmavou a svetlou polevou a posypeme cukrovým zdobením.
Elektrická rúra: 180 °C., Teplovzdušná rúra: 160 °C., Plynová rúra: stupeň 3., Doba pečenia: asi 10 minút

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára