26. januára 2013

Ryžové fašírky

150 g krátkozrnnej ryže., 250 g kuracích pŕs., 1 mrkvu., 1 cibuľu., kocku hydinového bujónu., 25 g masla., 2 vajcia., soľ., korenie., pažítku., strúhanku z 2 ks pečiva., strúhaný tvrdý syr., olej na smaženie.,
Šalát: polovička ľadového šalátu., 1 malú cukinu., zväzok reďkoviek., soľ., korenie., olivový olej., citrónová šťav.,
Do vody dajte kuracie mäso, bujónovú kocku, mrkvu, cibuľu, osoľte, pridajte korenie, varte domäkka. Mäso a mrkvu vyberte a nadrobno nakrájajte. Opláchnite ryžu, zalejte vývarom a pozvoľne poduste domäkka. Do uvarenej ryže vmiešajte 1 celé vajce, 1 žĺtok, mäso s mrkvou. Podľa potreby zahustíte trochou strúhanky. Zo zmesi vytvorte malé fašírky, obaľte ich najprv v rozšľahanom bielku a potom v strúhanke. Zvoľna usmažte z obidvoch strán na oleji. Ľadový opláchnutý šalát natrhajte do misky, pridajte na jemno nakrájané reďkovky, ostrúhanú cukinu osoľte, pridajte korenie, zalejte olejom, citrónovou šťavou a premiešajte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára