18. januára 2013

Pečené bravčové karé

700 g vykosteného bravčového karé., soľ., mleté černe korenie., drvená rasca., olej., 4 strúčiky cesnaku., 3 cibule., 300 ml zeleninového bujónu.,
Mäso umyjeme, osušíme, previažeme niťou, posolíme, okoreníme, posypeme rascou a v pekáči, na rozohriatom oleji opečieme zo všetkých strán. Pridáme očistený cesnak, cibuľu nakrájanú na štvrťky, podlejeme horúcim bujónom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 50 minút. Počas pečenia mäso obraciame a polievame vypečenou šťavou. Potom odkryjeme a necháme sčervenieť.  Upečené mäso vyberieme, necháme 10 minút postáť, potom odstránime niť a nakrájame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára