23. januára 2013

Jahňacie kotlety

8 - 12 jahňacích kotliet asi 2 cm silných., morská soľ., čerstvo pomleté zelené korenie., 1 KL sušeného rozmarínu., šťava z 1 citrónu., 3 PL olivového oleja., 2 KL dijónskej horčice., 1 malá mäsitá červená paprika., zväzok čerstvej mäty., 4 cibuľky s vňaťou., 400 g cukín., soľ., korenie., 
Kotlety osoľte, pridajte korenie, natrite olejom, poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov C a pečte z každej strany asi 5 - 7 minút. V miske rozmiešajte dijónsku horčicu s citrónovou šťavou, lyžičkou oleja, soľou, pridajte korenie, vmiešajte jemne nasekanú mätu, na malé kocky nakrájanú papriku a 2 cibuľky. Premiešajte, podľa chuti môžete pridať trošku cukru. Dobre premiešajte. Umyté cukiny nakrájajte na kolieska, vložte ich do vriacej posolenej vody a varte 2 minúty, sceďte, premiešajte s lyžicou oleja, nasekanými 2 cibuľkami, podľa chuti osoľte a pridajte korenie. Upečené kotlety rozdeľte a pridajte korenie. Upečené kotlety rozdeľte a taniere, pridajte cukiny a prelejte omáčkou. Podávajte s rôzne upravenými zemiakmi. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára