14. januára 2013

Králik na estragóne

1 králik., soľ., mleté čierne korenie., horčica., 100 g tenkých plátkov anglickej slaniny., olej., 400 g sterilizovaných rajčiakov., 2 cibule., 2 KL sušeného estragónu., 500 ml slepačieho bujónu., 1 KL hladkej múky., 
Králika očistíme, odblaníme, umyjeme a vykostíme. Potom nakrájame na kúsky, posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, zabalíme do plátku slaniny a prichytíme špáradlom. Na dno vymasteného pekáča dáme nakrájané rajčiaky aj so šťavou a cibuľu nakrájanú na plátky. Na tento základ dáme králičie zvitky, prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 50 minút. Mäso odkryjeme, zalejeme studeným bujónom rozmiešaným s múkou, vložíme späť do rúry a pečieme 15 minút. Králika podávame so zemiakovými kroketami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára