24. januára 2013

Veľkonočné morčacie prsia

800 g morčacích pŕs v celku., 3 natvrdo uvarené vajcia., 2 - 3 PL jemne posekanej zelenej petržlenovej vňate., 1 KL čerstvého rozmarínu pokrájaného nadrobno, 100 g slaniny., 2 strúčiky cesnaku., soľ., korenie., zelenina (250 g hrášku., 250 g karotky., 2 ks kalerábu)., maslo., KL hladkej múky., soľ., troška muškátového orieška.,
Zmiešajte petržlenovú vňať s rozmarínom, s prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Polovicu jemne pokrájanej slaniny opečte a vmiešajte do bylinkovej zmesi. Z mäsa pripravte plát, potrite ho zelenou zmesou, navrch položte vajce a stočte do mäsa alebo môžete tiež vyrezať otvor dlhým nožom a ten naplniť. Omotajte niťou a opečte na ostatnej upečenej slanine na panvici. Presuňte do pekáča, zalejte a zvoľna pečte asi 50 minút. Medzitým očistiť zeleninu, mrkvu a kaleráb, pokrájajte, dajte ju do hrnca, málo zalejte, pridajte muškátový oriešok a poduste domäkka. Tekutinu nechajte vypariť, do zeleniny vložte guľku vytvorenú z masla a múky, nechajte ju rozpustiť, krátko povarte, nakoniec podľa chuti osoľte. Upečené mäso pokrájajte na plátky obložte zeleninou. Podávajte s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára