14. januára 2013

Dvojfarebné koláčiky

250 g hladkej múky., 115 g práškového cukru., 1 vrecúško vanilkového cukru., 1 KL kypriaceho prášku., 2 PL rumu., 1 vajce., 125 g masla., 15 g kakaa., 2 PL mlieka., 1 bielok.,
Na dosku preosejeme múku a 100 g práškového cukru, pridáme vanilkový cukor, kypriaci prášok, premiešame, urobím jamku, dáme do nej rum, vajce, pridáme postrúhané maslo a vypracujeme vláčne cesto.Rozdelíme ho na dve polovice a do jednej vypracujeme kakao rozmiešané so zvyšným cukrom a mliekom. Obe cestá zvlášť zabalíme do fólie a na 60 minú dáme na chladné miesto. Potom ich rozdelíme na viac dielov, každý natenko rozgúľame alebo ušúľame tenké šúľky a podľa vlastnej fantázie vytvoríme rôzne tvary. Jednotlivé časti cesta pred spojením potrieme rozšľahaným bielkom a pevne zvinieme. Jednotlivé časti cesta zabalíme do fólie a na 60 minút dáme na chladné miesto. Vychladené cesto nakrájame na plátky hrubé 5 mm, rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 stupňov C upečieme doružova.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára