Plnka – 3 vajcia., 90 g práškového cukru., 100 g škrobovej múčky., 0, 1 l ananásového sirupu., 400 g škrobovej múčky., 0,1 l ananásového sirupu., 400 g ananásu (konzerva)., žĺtok na natieranie., papier na pečenie., mandľové lupienky a práškový cukor na posypanie.,
Múku preosejeme na dosku, pridáme práškový cukor a kypriaci prášok, na kúsky pokrájanú heliu, vanilkový cukor, soľ, žĺtok, prípadne citrónovú kôru, a dobre vypracujeme cesto. Hotové zabalíme do fólie a na 3 hodiny odložíme do chladničky. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a narežeme pásy široké 14 cm, dlhé ako plech. Položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a poprepichujeme vidličkou. Zo zvyšného cesta narežeme asi cm široké pásiky, z ktorých urobíme okraje. Cesto po obvode natrieme vajcom a položíme naň pásik cesta, ten opäť natrieme a uložíme druhý pásik, ktorý na povrchu potrieme žĺtkom. V predhriatej rúre pri 170º C pečieme asi 20 minút a necháme vychladnúť. Z konzervy vyberieme plátky ananásu, dáme na sito odkvapkať a sirup si odložíme na ďalšie spracovanie. zvyšky cesta spojíme, vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm a pokrájame na pásiky široké 5 mm, ktoré položíme na hotové rezy. Šľahačom pri vysokých obrátkach vyšľaháme celé vajíčka, práškový cukor a 0,2 l ananásového sirupu a potom opatrne vmiešame škrobovú múčku. dobre odkvapkané plátky ananásu rozložíme na upečený pás cesta, zalejeme ušľahaným krémom. Z pásikov cesta vytvoríme mriežku, potrieme ju žĺtkom a posypeme lupienkami mandli. V predhriatej rúre pri 180º C pečieme asi 25 minút. Po vychladnutí rezy posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára