Ponúkané v obchodoch a pouličných stánkoch bývajú zväčša tvrdé, ešte nezrelé. O zrelosti sa presvedčíme tak, že šupa je poddajná, keď na ňu pritlačíme prst. Ak sú plody tvrdé, zabalíme ich do novinového papiera a na 1 – 2 dni uskladníme pri izbovej teplote. V žiadnom prípade neskladujeme v chladničke. Zrelé, mäkké plody sa naproti tomu udržia v chladničke 4 – 7 dní.
Test zrelosti: povrch sa poddá pri ľahkom stlačení prstom.
Príprava: 1., Plod narežeme pozdĺž až po kôstku. 2., Obe polovice mierne pootáčame v protismere, čím plod rozdelíme. 3., Kôstku odstránime napichnutím alebo čepeľou noža. 4., Rýchlo dozreje v novinovom papieri.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára