Ríbezle umyjeme a oberieme zo stopiek. Necháme 30 minút marinovať v likéri s cukrom. Dáme odkvapkať a tekutinu zmiešame so šťavou. Sušienky (piškóty) pokvapkáme šťavou a necháme 30 minút odstáť. Pripravíme vanilkový krém. S vanilkovým cukrom vyšľaháme šľahačku a krém do nej opatrne vmiešame. Do pohárov dávame striedavo vrstvy ovocia, piškót a krému, zdobíme lístkami mäty. Obmeny – Tento typ dezert môžeme robiť po celý rok z čerstvého ovocia, z mrazeného ovocia i kompótov. Ide len o správnu voľbu šťavy a likéru k použitému druhu ovocia.
20. augusta 2016
Ríbezľová drobnosť
500 g červených ríbezlí., 50 g cukru., 3 lyžice likéru z čiernych ríbezlí., 6 lyžíc ríbezľovej šťavy., 200 g krehkých sušienok alebo piškót., 0,2 l mlieka., balíček vanilkového krému (bez varenia)., 0,25 l šľahačky., balíček vanilkového cukru., lístky mäty.,
Ríbezle umyjeme a oberieme zo stopiek. Necháme 30 minút marinovať v likéri s cukrom. Dáme odkvapkať a tekutinu zmiešame so šťavou. Sušienky (piškóty) pokvapkáme šťavou a necháme 30 minút odstáť. Pripravíme vanilkový krém. S vanilkovým cukrom vyšľaháme šľahačku a krém do nej opatrne vmiešame. Do pohárov dávame striedavo vrstvy ovocia, piškót a krému, zdobíme lístkami mäty. Obmeny – Tento typ dezert môžeme robiť po celý rok z čerstvého ovocia, z mrazeného ovocia i kompótov. Ide len o správnu voľbu šťavy a likéru k použitému druhu ovocia.
Ríbezle umyjeme a oberieme zo stopiek. Necháme 30 minút marinovať v likéri s cukrom. Dáme odkvapkať a tekutinu zmiešame so šťavou. Sušienky (piškóty) pokvapkáme šťavou a necháme 30 minút odstáť. Pripravíme vanilkový krém. S vanilkovým cukrom vyšľaháme šľahačku a krém do nej opatrne vmiešame. Do pohárov dávame striedavo vrstvy ovocia, piškót a krému, zdobíme lístkami mäty. Obmeny – Tento typ dezert môžeme robiť po celý rok z čerstvého ovocia, z mrazeného ovocia i kompótov. Ide len o správnu voľbu šťavy a likéru k použitému druhu ovocia.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára