Cestíčko – 50 g pšeničnej múky., 75 g maizeny., lyžička cukru., lyžička kypriaceho prášku., lyžička oleja., dl vody., bielok.,
Cestíčko na obaľovanie pripravíme zmiešaním múky, maizeny, cukru, kypriaceho prášku, oleja, vody a bielka. Zmes necháme asi pol hodiny stáť. Banány ošúpeme a pokvapkáme citrónovou kôrou. Ananásové plátky osušíme. Oboje nakrájame na kúsky. Ovocie po častiach namáčame do cestíčka a vyprážame vo fritéze 3 – 5 minút. vyberieme a necháme odkvapkať. Vyprážané banánové a ananásové kúsky potrieme mierne zohriatym medom a posypeme sezamovými semienkami.
Tip – fritovací olej fritol môžeme použiť až šesťkrát. Nezabudnite však olej po každom použití prefiltrovať, aby sa odstránili všetky látky, ktoré vznikli pri vyprážaní. Olej filtrujeme takto – sito vystelieme kuchynským papierom. Studený olej pomaly precedíme. Olej môžeme scediť aj postupne cez filtrovacie vrecko. Skladujeme ho prikrytý v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára