Pomarančový rôsol: 400 ml 100 % pomarančového džúsu, 100 ml vody, 70 g kryštálového cukru, 2 ČL želatíny (navŕšené),
Múku zmiešame s cukrom, pridáme studený pokrájaný tuk, žĺtok, pomarančovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme 2 hodiny odpočinúť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pokrájame, vyložíme dno a boky formy a pečieme 12 minút pri teplote 180 °C. Po miernom vychladnutí tortičky potrieme džemom, potom polejeme želatínou a necháme stuhnúť. Nakoniec ich ozdobíme šľahačkou a mesiačikmi pomaranča. 4. Pomarančový rôsol: Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Potom ju v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme – už nevaríme. Pridáme džús, v ktorej sme rozpustili cukor, a keď začne želatína tuhnúť, nalejeme ju na tortičky.
Náš tip: Pomarančový džem môžeme nahradiť marhuľovým džemom, ktorý prevaríme s postrúhanou pomarančovou kôrou alebo presladenou pomarančovou kôrou – oranžátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára