Broskyne namočíme do horúcej vody, šupku stiahneme, nakrájame ich na mesiačiky, pričom dužinu oddelíme od kôstky. Tvaroh, práškový cukor a citrónovú šťavu dáme do vysokej nádoby a ručným elektrickým šľahačom ušľaháme do peny. Pomarančový likér a marhuľovicu vmiešame do tvarohového krému. Smotanu ušľaháme do tuha a tiež primiešame do masy. Mesiačiky broskýň a tvarohový krém vložíme do 4 vysokých pohárov a dezert dáme ešte 10 minút chladiť a až potom ho ozdobíme strúhanými mandľami a florentínskymi plackami. Ku krému je vodná šálka voňavej horúcej kávy.
24. augusta 2016
Tvarohový krém s broskyňami
4 zrelé broskyne., 375 g nízkotučného tvarohu., 3 lyžice práškového cukru., šťava z jedného citróna., štamperlík pomarančového likéru., marhuľovica., 1/8 l čerstvej smotany., zopár mandlí a florentínske placky.,
Broskyne namočíme do horúcej vody, šupku stiahneme, nakrájame ich na mesiačiky, pričom dužinu oddelíme od kôstky. Tvaroh, práškový cukor a citrónovú šťavu dáme do vysokej nádoby a ručným elektrickým šľahačom ušľaháme do peny. Pomarančový likér a marhuľovicu vmiešame do tvarohového krému. Smotanu ušľaháme do tuha a tiež primiešame do masy. Mesiačiky broskýň a tvarohový krém vložíme do 4 vysokých pohárov a dezert dáme ešte 10 minút chladiť a až potom ho ozdobíme strúhanými mandľami a florentínskymi plackami. Ku krému je vodná šálka voňavej horúcej kávy.
Broskyne namočíme do horúcej vody, šupku stiahneme, nakrájame ich na mesiačiky, pričom dužinu oddelíme od kôstky. Tvaroh, práškový cukor a citrónovú šťavu dáme do vysokej nádoby a ručným elektrickým šľahačom ušľaháme do peny. Pomarančový likér a marhuľovicu vmiešame do tvarohového krému. Smotanu ušľaháme do tuha a tiež primiešame do masy. Mesiačiky broskýň a tvarohový krém vložíme do 4 vysokých pohárov a dezert dáme ešte 10 minút chladiť a až potom ho ozdobíme strúhanými mandľami a florentínskymi plackami. Ku krému je vodná šálka voňavej horúcej kávy.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára