Večer pre prípravou tohto jedla vložíme plátky sleďa do nádoby a obložíme ich plátkami citróna, zalejeme panenských olejom a mierne posypeme rozdrveným koriandrom. Nádobu prikryjeme a uložíme na 12 hodín na chladné miesto. V druhej nádobe šľahačom zmiešame majonézu, smotanu, šťavu z jedného citróna, štipku soli a korenia. Z kapusty odstránime hlúbik, umyjeme ju, osušíme a nakrájame na pásiky. Na každom dobre umytom, osušenom jablku odrežeme vrchnú časť. Nožíkom veľmi opatrne vyrežeme stred jablka a dužinu nakrájame na kocky. Vydlabeme jablká a ich nakrájanú dužinu pokvapkáme citrónom. Plátky sleďa vyberieme z nálevu, dáme odkvapkať a potom ich natenko nakrájame. Do nádoby vložíme kapustu, na kocky nakrájané jablká a sleďa, ochutíme pripravenou ochutenou majonézou a opatrne premiešame. Touto zmesou naplníme jablká a ozdobíme koriandrom. Podávame čerstvé, ale nie studené z chladničky.
26. augusta 2016
Zelené jablká plnené kapustou a sleďom
4 jablká., 2 plátky ryby., 3 citróny., 1/4 mladého kelu (alebo kapusty)., 4 lyžice majonézy., 2 lyžice čerstvej smotany., 1/2 lyžičky koriandra., panenský olivový olej., soľ., korenie.,
Večer pre prípravou tohto jedla vložíme plátky sleďa do nádoby a obložíme ich plátkami citróna, zalejeme panenských olejom a mierne posypeme rozdrveným koriandrom. Nádobu prikryjeme a uložíme na 12 hodín na chladné miesto. V druhej nádobe šľahačom zmiešame majonézu, smotanu, šťavu z jedného citróna, štipku soli a korenia. Z kapusty odstránime hlúbik, umyjeme ju, osušíme a nakrájame na pásiky. Na každom dobre umytom, osušenom jablku odrežeme vrchnú časť. Nožíkom veľmi opatrne vyrežeme stred jablka a dužinu nakrájame na kocky. Vydlabeme jablká a ich nakrájanú dužinu pokvapkáme citrónom. Plátky sleďa vyberieme z nálevu, dáme odkvapkať a potom ich natenko nakrájame. Do nádoby vložíme kapustu, na kocky nakrájané jablká a sleďa, ochutíme pripravenou ochutenou majonézou a opatrne premiešame. Touto zmesou naplníme jablká a ozdobíme koriandrom. Podávame čerstvé, ale nie studené z chladničky.
Večer pre prípravou tohto jedla vložíme plátky sleďa do nádoby a obložíme ich plátkami citróna, zalejeme panenských olejom a mierne posypeme rozdrveným koriandrom. Nádobu prikryjeme a uložíme na 12 hodín na chladné miesto. V druhej nádobe šľahačom zmiešame majonézu, smotanu, šťavu z jedného citróna, štipku soli a korenia. Z kapusty odstránime hlúbik, umyjeme ju, osušíme a nakrájame na pásiky. Na každom dobre umytom, osušenom jablku odrežeme vrchnú časť. Nožíkom veľmi opatrne vyrežeme stred jablka a dužinu nakrájame na kocky. Vydlabeme jablká a ich nakrájanú dužinu pokvapkáme citrónom. Plátky sleďa vyberieme z nálevu, dáme odkvapkať a potom ich natenko nakrájame. Do nádoby vložíme kapustu, na kocky nakrájané jablká a sleďa, ochutíme pripravenou ochutenou majonézou a opatrne premiešame. Touto zmesou naplníme jablká a ozdobíme koriandrom. Podávame čerstvé, ale nie studené z chladničky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára