Šesť malých formičiek alebo jednu veľkú (s obsahom liter) vyložíme fóliou. Želatínu namočíme do studenej vody. Rybací vývar zohrejeme. Želatínu vytlačíme a za stáleho miešania ju rozpustíme vo vývare a dáme ju vychladnúť. Pripravené formičky (alebo veľkú formu) vytrieme rybacím vývarom so želatínou tak, aby sa usadila aj na bokoch formičiek. Odložíme ich do chladničky, aby rybacia želatína stuhla. citrón vyžmýkame. Cibuľu ošúpeme a nadrobno posekáme. Údeného pstruha, citrónovú šťavu, ságu vita, jogurt, posekanú cibuľku a niekoľko kvapiek tabasca v mixéri rozmixujeme na penu. osolíme, pikantne okoreníme. Penu rozdelíme do formičiek, prikryjeme fóliou a na 5 hodín odložíme do chladničky. Potom fóliu odstránime, formičky na okamih ponoríme do teplej vody a obsah vyklopíme na tanier. Nakoniec penu ozdobíme nadrobno nakrájanou reďkovkou, pažítkou a šalátovými listami.
26. augusta 2016
Pena z údeného pstruha
2 plátky želatíny., 1,5 dcl rybacieho vývaru., citrón., cibuľa., 300 g filé z údeného morského pstruha., (alebo pstruha potočného)., 70 g ságy vita., 60 g bieleho jogurtu., tabasco., soľ., biele korenie., reďkovka., šalátové listy., lyžica posekanej pažítky.,
Šesť malých formičiek alebo jednu veľkú (s obsahom liter) vyložíme fóliou. Želatínu namočíme do studenej vody. Rybací vývar zohrejeme. Želatínu vytlačíme a za stáleho miešania ju rozpustíme vo vývare a dáme ju vychladnúť. Pripravené formičky (alebo veľkú formu) vytrieme rybacím vývarom so želatínou tak, aby sa usadila aj na bokoch formičiek. Odložíme ich do chladničky, aby rybacia želatína stuhla. citrón vyžmýkame. Cibuľu ošúpeme a nadrobno posekáme. Údeného pstruha, citrónovú šťavu, ságu vita, jogurt, posekanú cibuľku a niekoľko kvapiek tabasca v mixéri rozmixujeme na penu. osolíme, pikantne okoreníme. Penu rozdelíme do formičiek, prikryjeme fóliou a na 5 hodín odložíme do chladničky. Potom fóliu odstránime, formičky na okamih ponoríme do teplej vody a obsah vyklopíme na tanier. Nakoniec penu ozdobíme nadrobno nakrájanou reďkovkou, pažítkou a šalátovými listami.
Šesť malých formičiek alebo jednu veľkú (s obsahom liter) vyložíme fóliou. Želatínu namočíme do studenej vody. Rybací vývar zohrejeme. Želatínu vytlačíme a za stáleho miešania ju rozpustíme vo vývare a dáme ju vychladnúť. Pripravené formičky (alebo veľkú formu) vytrieme rybacím vývarom so želatínou tak, aby sa usadila aj na bokoch formičiek. Odložíme ich do chladničky, aby rybacia želatína stuhla. citrón vyžmýkame. Cibuľu ošúpeme a nadrobno posekáme. Údeného pstruha, citrónovú šťavu, ságu vita, jogurt, posekanú cibuľku a niekoľko kvapiek tabasca v mixéri rozmixujeme na penu. osolíme, pikantne okoreníme. Penu rozdelíme do formičiek, prikryjeme fóliou a na 5 hodín odložíme do chladničky. Potom fóliu odstránime, formičky na okamih ponoríme do teplej vody a obsah vyklopíme na tanier. Nakoniec penu ozdobíme nadrobno nakrájanou reďkovkou, pažítkou a šalátovými listami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára