Keď palmarin zmäkne, vymiešame ho s polovicou práškového cukru, 3 žĺtkami a mliekom. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme zvyšok cukru a ešte došľaháme. Potom sneh pridáme k žĺtkom a k zmesi primiešame krupicovú múku s práškom do pečiva. Vzniknuté cesto rozotrieme do hlbšieho plechu – vymasteného a vysypaného múkou. Preto hlbšieho, lebo cesto po vložení do rúry podstatne zredne. Potom do cesta rovnomerne nasypeme ríbezle. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
19. augusta 2016
Ríbezľová bublanina
250 g čerstvých alebo zmrazených ríbezlí., 150 g palmarinu., 3 vajcia., 150 g práškového cukru., 250 g krupicovej múky., 0,1 l mlieka., 1/4 balíčka prášku do pečiva.,
Keď palmarin zmäkne, vymiešame ho s polovicou práškového cukru, 3 žĺtkami a mliekom. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme zvyšok cukru a ešte došľaháme. Potom sneh pridáme k žĺtkom a k zmesi primiešame krupicovú múku s práškom do pečiva. Vzniknuté cesto rozotrieme do hlbšieho plechu – vymasteného a vysypaného múkou. Preto hlbšieho, lebo cesto po vložení do rúry podstatne zredne. Potom do cesta rovnomerne nasypeme ríbezle. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Keď palmarin zmäkne, vymiešame ho s polovicou práškového cukru, 3 žĺtkami a mliekom. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme zvyšok cukru a ešte došľaháme. Potom sneh pridáme k žĺtkom a k zmesi primiešame krupicovú múku s práškom do pečiva. Vzniknuté cesto rozotrieme do hlbšieho plechu – vymasteného a vysypaného múkou. Preto hlbšieho, lebo cesto po vložení do rúry podstatne zredne. Potom do cesta rovnomerne nasypeme ríbezle. Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára