Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Mandle ošúpeme, posekáme nadrobno a pridáme ich k žĺtkam. Potom pridáme múku a bielky vyšľahané so štipkou soli. Cesto rozdelíme na 5 častí. Každú časť pečieme 7 minút vo vymastenej a múkou vysypanej forme s priemerom asi 20 cm pri 250 stupňoch. Keď je povrch cesta zlatistý, vyberieme ho a položíme na utierku, ktorú sme rozprestreli na mriežku. Takto upečieme všetkých 5 plátkov cesta a necháme vychladnúť. Potom ich poprepichujeme vidličkou a pokvapkáme likérom. Na misu položíme jedno cesto a potrieme ho pätinou džemu, na to dáme ďalšie cesto, znova ho potrieme džemom a toto zopakujeme ešte tri razy. Čerešne vykôstkujeme, poukladáme ich na džem a na dve hodiny odložíme do chladničky. Na tento recept sú najvhodnejšie čerešne z vrcholku stromu, pretože sú najsladšie.
27. augusta 2016
Čerešňová torta
1 kg čerešní., 300 g čerešňového džemu., 200 g cukru., 200 g múky., 50 g mandlí., 5 vajec., balíček vanilkového cukru., 1/2 pohárika sladkého likéru., soľ.,
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Mandle ošúpeme, posekáme nadrobno a pridáme ich k žĺtkam. Potom pridáme múku a bielky vyšľahané so štipkou soli. Cesto rozdelíme na 5 častí. Každú časť pečieme 7 minút vo vymastenej a múkou vysypanej forme s priemerom asi 20 cm pri 250 stupňoch. Keď je povrch cesta zlatistý, vyberieme ho a položíme na utierku, ktorú sme rozprestreli na mriežku. Takto upečieme všetkých 5 plátkov cesta a necháme vychladnúť. Potom ich poprepichujeme vidličkou a pokvapkáme likérom. Na misu položíme jedno cesto a potrieme ho pätinou džemu, na to dáme ďalšie cesto, znova ho potrieme džemom a toto zopakujeme ešte tri razy. Čerešne vykôstkujeme, poukladáme ich na džem a na dve hodiny odložíme do chladničky. Na tento recept sú najvhodnejšie čerešne z vrcholku stromu, pretože sú najsladšie.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Mandle ošúpeme, posekáme nadrobno a pridáme ich k žĺtkam. Potom pridáme múku a bielky vyšľahané so štipkou soli. Cesto rozdelíme na 5 častí. Každú časť pečieme 7 minút vo vymastenej a múkou vysypanej forme s priemerom asi 20 cm pri 250 stupňoch. Keď je povrch cesta zlatistý, vyberieme ho a položíme na utierku, ktorú sme rozprestreli na mriežku. Takto upečieme všetkých 5 plátkov cesta a necháme vychladnúť. Potom ich poprepichujeme vidličkou a pokvapkáme likérom. Na misu položíme jedno cesto a potrieme ho pätinou džemu, na to dáme ďalšie cesto, znova ho potrieme džemom a toto zopakujeme ešte tri razy. Čerešne vykôstkujeme, poukladáme ich na džem a na dve hodiny odložíme do chladničky. Na tento recept sú najvhodnejšie čerešne z vrcholku stromu, pretože sú najsladšie.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára