Zázvor pokrájame na veľmi drobné kúsočky – kocky. Bielky rozšľaháme vidličkou v miske a vložíme do nádoby s pomaly variacou sa vodou. Potom k nim vsypeme preosiaty práškový cukor a ešte šľaháme, až masa ne pyšteky nie je úplne tuhá. Pridáme kandizovaný zázvor. Krémom naplníme vrecko na ozdobovanie s veľkou ozdobnou špičkou. Plech vyložíme pergamenovým papierom alebo ho mierne pomúčime. Z vrecka vystrekujeme na plechy pyšteky s priemerom 6 cm. V rúre predhriatej na 120º C necháme pyšteky skôr sušiť ako upiecť asi poldruha hodiny. Zatiaľ umyjeme a očistíme jahody a posypeme ich práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha aj s vanilkovým cukrom. Polovicu šľahačky rozdelíme na pyšteky, poukladáme na ňu jahody a navrch ešte kopček šľahačky.
22. augusta 2016
Zázvorovo jahodové pyšteky
100 g kandizovaného zázvoru., 4 bielky., 225 g práškového cukru., 500 g čerstvých jahôd., 2 polievkové lyžice práškového cukru., 125 g šľahačkovej smotany., balíček vanilkového cukru.,
Zázvor pokrájame na veľmi drobné kúsočky – kocky. Bielky rozšľaháme vidličkou v miske a vložíme do nádoby s pomaly variacou sa vodou. Potom k nim vsypeme preosiaty práškový cukor a ešte šľaháme, až masa ne pyšteky nie je úplne tuhá. Pridáme kandizovaný zázvor. Krémom naplníme vrecko na ozdobovanie s veľkou ozdobnou špičkou. Plech vyložíme pergamenovým papierom alebo ho mierne pomúčime. Z vrecka vystrekujeme na plechy pyšteky s priemerom 6 cm. V rúre predhriatej na 120º C necháme pyšteky skôr sušiť ako upiecť asi poldruha hodiny. Zatiaľ umyjeme a očistíme jahody a posypeme ich práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha aj s vanilkovým cukrom. Polovicu šľahačky rozdelíme na pyšteky, poukladáme na ňu jahody a navrch ešte kopček šľahačky.
Zázvor pokrájame na veľmi drobné kúsočky – kocky. Bielky rozšľaháme vidličkou v miske a vložíme do nádoby s pomaly variacou sa vodou. Potom k nim vsypeme preosiaty práškový cukor a ešte šľaháme, až masa ne pyšteky nie je úplne tuhá. Pridáme kandizovaný zázvor. Krémom naplníme vrecko na ozdobovanie s veľkou ozdobnou špičkou. Plech vyložíme pergamenovým papierom alebo ho mierne pomúčime. Z vrecka vystrekujeme na plechy pyšteky s priemerom 6 cm. V rúre predhriatej na 120º C necháme pyšteky skôr sušiť ako upiecť asi poldruha hodiny. Zatiaľ umyjeme a očistíme jahody a posypeme ich práškovým cukrom. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha aj s vanilkovým cukrom. Polovicu šľahačky rozdelíme na pyšteky, poukladáme na ňu jahody a navrch ešte kopček šľahačky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára