Pomarančový krém – 9 lístkov bielej želatiny., 3 žĺtky., 4 lyžice horúcej vody., 100 g cukru., šťava z 5 – 6 pomarančov., šťava z jedného citróna., 3 bielky.,
Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme vodu a znova šľaháme. Potom pridáme cukor, soľ a vanilkový cukor. Šľaháme, kým nevznikne krémovobiela masa a cukor nie je rozpustený. Zmiešame múku, maizenu a prášok do pečiva a preosejeme cez sito na vajíčkovú masu. Ručným šľahačom vmiešame do cesta. Plech vyložíme pergamenovým papierom a cesto naň vylejeme. Pečieme v predhriatej rúre na 2. rošte odspodu. Upečené cesto uvoľníme nožom od okrajov plechu, ihneď ho preklopíme na prichystanú pocukrovanú utierku, papier navlhčíme a stiahneme ho z cesta. Biskvit rýchlo potrieme vymiešaným lekvárom a pomocou utierky ho skrútime po šírke do rolky. Necháme vychladnúť a pokrájame na rezy. Potom rovnomerne vymastíme okrúhlu hlbšiu misku (Ø 22 cm) a poukladáme do nej tesne jeden vedľa druhého pripravené rezy. Keď už máme hotový pomarančový krém, nalejeme ho do stredu misky tak, aby bol trochu pod ďalšou vrstvou rezov. Misku vložíme do chladničky. Potom znova poukladáme vrstvu rezov a necháme charlottu deň v chladničke, až potom ju preklopíme na tortovú misu. Krém pripravíme zo želatíny, ktorú namočíme na 10 minút do vody a zo žĺtka vyšľahaného do bohatej peny. Pridávame pomaly za stáleho šľahania cukor, 1/4 l pomarančovej a citrónovej šťavy. Namočenú želatínu podľa návodu výrobcu rozpustíme a s trochou žĺtkovej masy rozmiešame, až potom za stáleho miešania pridáme k ostatnej žĺtkovej mase. Odložíme do chladu. Keď začne masa tuhnúť, zamiešame do nej postupne tuhý sneh.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára