Dobre vychladený palmarin vložíme do misky. Múku, cukor (50 g), soľ a 3 lyžice ľadovej vody vymiešame v ručnom šľahači na hladké krehké cesto. Vložíme asi na hodinu odležať do chladničky. Potom 2/3 cesta vyvaľkáme na kruh a vložíme do ohňovzdornej nádoby s priemerom 20 cm. Cesto na okrajoch dvihneme, nádobu vyložíme pergamenovým papierom a naň rozložíme strukoviny, aby sa cesto pri pečení nedeformovalo. Pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 200º C. Medzitým preberieme čučoriedky, krátko ich opláchneme a necháme dôkladne odkvapkať. Strukoviny a pergamenový papier oddelíme od cesta a uložíme naň čučoriedky, posypané zvyšným cukrom. Druhú časť cesta vyvaľkáme na doske mierne posypanej múkou na tento a vykrojíme z neho 8 približne pol centimetra širokých pásikov, z ktorých vytvoríme mriežku na čučoriedkach. Cesto, čo nám zostalo, vyformujeme do rolky a olemujeme ňou okraj cesta. Rolku pritom silne pritláčame k okraju formy. Potom rozmiešame žĺtok s dvoma lyžicami vody a touto zmesou potrieme mrežovník. Koláč pečieme ešte asi 20 minút za rovnakej teploty ako predtým. Mrežovník chutí najlepšie, keď ho podávame ešte teplý.
23. augusta 2016
Čučoriedkový mrežovník
90 g palmarinu., 30 g bravčovej masti., 225 g múky., 100 g práškového cukru., štipka soli., 500 g čerstvých čučoriedok., žĺtok., 500 g sušených strukovín.,
Dobre vychladený palmarin vložíme do misky. Múku, cukor (50 g), soľ a 3 lyžice ľadovej vody vymiešame v ručnom šľahači na hladké krehké cesto. Vložíme asi na hodinu odležať do chladničky. Potom 2/3 cesta vyvaľkáme na kruh a vložíme do ohňovzdornej nádoby s priemerom 20 cm. Cesto na okrajoch dvihneme, nádobu vyložíme pergamenovým papierom a naň rozložíme strukoviny, aby sa cesto pri pečení nedeformovalo. Pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 200º C. Medzitým preberieme čučoriedky, krátko ich opláchneme a necháme dôkladne odkvapkať. Strukoviny a pergamenový papier oddelíme od cesta a uložíme naň čučoriedky, posypané zvyšným cukrom. Druhú časť cesta vyvaľkáme na doske mierne posypanej múkou na tento a vykrojíme z neho 8 približne pol centimetra širokých pásikov, z ktorých vytvoríme mriežku na čučoriedkach. Cesto, čo nám zostalo, vyformujeme do rolky a olemujeme ňou okraj cesta. Rolku pritom silne pritláčame k okraju formy. Potom rozmiešame žĺtok s dvoma lyžicami vody a touto zmesou potrieme mrežovník. Koláč pečieme ešte asi 20 minút za rovnakej teploty ako predtým. Mrežovník chutí najlepšie, keď ho podávame ešte teplý.
Dobre vychladený palmarin vložíme do misky. Múku, cukor (50 g), soľ a 3 lyžice ľadovej vody vymiešame v ručnom šľahači na hladké krehké cesto. Vložíme asi na hodinu odležať do chladničky. Potom 2/3 cesta vyvaľkáme na kruh a vložíme do ohňovzdornej nádoby s priemerom 20 cm. Cesto na okrajoch dvihneme, nádobu vyložíme pergamenovým papierom a naň rozložíme strukoviny, aby sa cesto pri pečení nedeformovalo. Pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 200º C. Medzitým preberieme čučoriedky, krátko ich opláchneme a necháme dôkladne odkvapkať. Strukoviny a pergamenový papier oddelíme od cesta a uložíme naň čučoriedky, posypané zvyšným cukrom. Druhú časť cesta vyvaľkáme na doske mierne posypanej múkou na tento a vykrojíme z neho 8 približne pol centimetra širokých pásikov, z ktorých vytvoríme mriežku na čučoriedkach. Cesto, čo nám zostalo, vyformujeme do rolky a olemujeme ňou okraj cesta. Rolku pritom silne pritláčame k okraju formy. Potom rozmiešame žĺtok s dvoma lyžicami vody a touto zmesou potrieme mrežovník. Koláč pečieme ešte asi 20 minút za rovnakej teploty ako predtým. Mrežovník chutí najlepšie, keď ho podávame ešte teplý.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára