Plnka – konzerva marhúľ (500 g ovocia)., žĺtok., lyžica studenej vody.,
Helie vymiešame do peny, pridáme cukor, postupne pridávame vajíčka a posolíme štipkou soli. Potom primiešame postrúhanú kôru z citróna a postrúhané mandle. múku zmiešame s práškom do pečiva a škoricou a postupne pridávame do mandľového cesta. Dve tretiny cesta vložíme do vymastenej tortovej formy (Ø 24 cm) a dobre odkvapkanými marhuľami obložíme cesto – podľa možnosti veľmi nahusto. Zvyšné cesto striekame na ovocie ako mriežku. Žĺtok rozriedime vodou a zmesou portieme mriežku. Tortu pečieme v predhriatej rúre pri 175º C na strednom rošte. Keď je upečená, necháme ju vychladnúť, až potom otvoríme spružinu na forme a oddelíme tortu od formy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára