23. augusta 2016

Marhuľová torta s mandľami

250 g helie., 250 g cukru., dve vajíčka., štipka soli., postrúhaná kôra z citróna., 250 g obielených strúhaných mandlí., 250 g múky., lyžička prášku do pečiva., lyžička škorice., trocha margarínu na vymastenie formy.,
Plnka – konzerva marhúľ (500 g ovocia)., žĺtok., lyžica studenej vody.,
Helie vymiešame do peny, pridáme cukor, postupne pridávame vajíčka a posolíme štipkou soli. Potom primiešame postrúhanú kôru z citróna a postrúhané mandle. múku zmiešame s práškom do pečiva a škoricou a postupne pridávame do mandľového cesta. Dve tretiny cesta vložíme do vymastenej tortovej formy (Ø 24 cm) a dobre odkvapkanými marhuľami obložíme cesto – podľa možnosti veľmi nahusto. Zvyšné cesto striekame na ovocie ako mriežku. Žĺtok rozriedime vodou a zmesou portieme mriežku. Tortu pečieme v predhriatej rúre pri 175º C na strednom rošte. Keď je upečená, necháme ju vychladnúť, až potom otvoríme spružinu na forme a oddelíme tortu od formy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára