Krém – balíček prášku na vanilkový krém (na 1/2 l)., 2 zarovnané lyžice cukru., 1/2 l mlieka., 150 g jahôd., 20 g cukru.,
Rebarboru očistíme a umyjeme, nakrájame na asi 3 cm dlhé kúsky, zalejeme vodou alebo jablčnou šťavou a v prikrytej nádobe na miernomohni dusíme asi 5 minút. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrťky. Pridáme ich k rebarbore. Podľa návodu na balení pripravíme želatinu a rozpustíme v rebarborovo jahodovej mase. Vmiešame cukor a vanilkový cukor. Štyri formičky (alebo jednu veľkú formu) opláchneme studenou vodou, vlejeme do nich rôsol a dáme na hodinu do chladničky. Vanilkový krém, ktorý sme si pripravili podľa návodu na balení, necháme vychladiť. Jahody umyjeme, zbavíme stopiek, nakrájame, roztlačíme vidličkou na kašu a pridáme cukor. Rôsol z formičiek vyklopíme na tanieriky a dookola odzobíme vanilkovým krémom. Roztlačené jahody pridáme do krému a nakoniec pochúťku na každom tanieriku ozdobíme polovičkou jahody.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára