Mrkvu nakrájame na veľké kocky a podusíme na miernom ohni na masti s restovanou cibuľou a posekanými bylinkami asi 20 minút. Potom pridáme hrášok, cukor, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme pod pokrievkou. Takto upravenú zeleninu podávame ako prílohu k pečenému bravčovému mäsu, k mäsu na ražni, hovädziemu či jahňaciemu mäsu.
26. augusta 2016
Mrkva na šalvii
2 kg mrkvy., 600 g čerstvého hrášku., 3 cibule., viazanička petržlenovej vňate., tymianu a bobkového listu., 10 – 12 lístkov sušenej šalvie., 2 polievkové lyžice husacej masti., lyžička práškového cukru., soľ., mleté čierne korenie.,
Mrkvu nakrájame na veľké kocky a podusíme na miernom ohni na masti s restovanou cibuľou a posekanými bylinkami asi 20 minút. Potom pridáme hrášok, cukor, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme pod pokrievkou. Takto upravenú zeleninu podávame ako prílohu k pečenému bravčovému mäsu, k mäsu na ražni, hovädziemu či jahňaciemu mäsu.
Mrkvu nakrájame na veľké kocky a podusíme na miernom ohni na masti s restovanou cibuľou a posekanými bylinkami asi 20 minút. Potom pridáme hrášok, cukor, osolíme, okoreníme a chvíľku povaríme pod pokrievkou. Takto upravenú zeleninu podávame ako prílohu k pečenému bravčovému mäsu, k mäsu na ražni, hovädziemu či jahňaciemu mäsu.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára